Home

ArhiNet

Sistem integrat de dezvoltare de continut arhivistic adnotat semantic

Proiect de cercetare 11-051/2007 CNMP, Program 4

Home

Echipa

Schedule

archive 
archive

contact

 

Obiectivele generale si specifice ale proiectului

Obiectivul principal al proiectului il constituie studiul si dezvoltarea unui sistem integrat de generare, gestiune si procesare de continut digital provenit din surse arhivistice pe baza adnotarilor semantice.

În conformitate cu obiectivul principal se propun următoarele obiective de cercetare, dezvoltare şi implementare, asociate etapelor de realizare ale proiectului: (i) Studiul din punct de vedere interdisciplinar al stadiului actual de dezvoltare a domeniului, conceptelor si structurilor, (ii) Analiza domeniului si dezvoltarea modelelor formale, modelarea sistemului de achiziţie a datelor, (iii) Elaborarea prototipurilor componente ale solutiei, (iv) Integrarea, verificarea si validarea sistemului.

Obiective masurabile. In urma derularii proiectului vor fi obtinute urmatoarele rezultate directe: model propriu de date, sistemul de achizitie de date, model de reprezentare a cunostintelor, model semantic de adnotare, model de reprezentare a ontologiei, ontologii de domeniu, sistem de regasire a informatiei, sistem de rationare asupra informatiei.

 


Universitatea Tehnica Cluj - Napoca
Str. Constantin Daicoviciu nr 15, 400020 Cluj - Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055